Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Thomas Ott

Το Cinema Panopticum του ελβετού Thomas Ott είναι ένα υπέροχο κόμικ με την τεχνοτροπία που έχει την σφραγίδα του. Ξεκινάει με μαύρο και ανοίγει σκιές με φως.Τα χωρίς διαλόγους σχέδια του εκτός από τον δραματικό τόνο που ταιριάζουν και στις πεσιμιστικές του ιστορίες, έχουν και εντυπωσιακή πλαστικότητα.
Το κορίτσι που πρωταγωνιστεί ανακαλύπτει ένα προσιτό για τα χρήματα του τρόπο διαασκέδασης σε ένα λούνα παρκ. Εκεί στα arcade μηχανήματα κάποιας θλιμένης εποχής θα δεί τέσσερις μακάβριες ταινίες μικρού μήκους.Πρέπει να τις δείτε και εσείς γι αυτό σας δίνω λινκ για να το κατεβάσετε :
https://rapidshare.com/#!download|823p2|27703279|Thomas_Ott_-_Panopticum.cbr|18586|0|0|1|referer-FD3F73723DFE1D7BBC7C2CC33A0B2D08
Το εξώφυλλο και δύο σελίδες από το βιβλίο :




Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Αντίο Linda Brown (1962)

Η ιστορία που κοινοποιώ κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στην ιστορία των κόμικς.
Ενώ όλοι γνωρίζουν ότι ο Spider-Man εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Amazing Fantasy # 15, το οποίο βγήκε στα αμερικανικά περίπτερα τον Αύγουστο του 1962, η θεία May και o μπάρμπα Ben (χωρίς το επώνυμο Parker), στην πραγματικότητα έκαναν το ντεμπούτο τους δύο μήνες νωρίτερα στο "Αντίο Linda Brown" ιστορία που περιεχόταν στο περιοδικό Strange Tales # 97, ( Ιούνιος 1962).
Για το Amazing Fantasy # 15, ο Ditko τροποποίησε απλά τα σχέδια των χαρακτήρων (αν και η θεία May φαίνεται σχεδόν η ίδια), ώστε να εμφανίζονται έκτοτε ως η οικογένεια του Peter Parker, και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.
Επί τη ευκαιρία, το συκεκριμένο τεύχος είχε επίσης ένα καταπληκτικό εξώφυλλο από τους Jack Kirby (μολύβια) και Steve Ditko.





 

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Σούπερ Γκούφη (Super Goof)

Ο Σούπερ Γκούφη (Super Goof) αποτελεί εξαιρετική περίπτωση γκαφατζή υπερήρωα
Η χαζομάρα του σπάει.....αραχίδες!*
* αραχίδα : Η αραχίδα είναι ποώδες μονοετές ή διετές φυτό της οικογένειας των Κυαμοειδών (Fabaceae). Το γένος Αραχίς (επιστ. ονομ. Arachis) περιλαμβάνει εννέα συνολικά είδη, με αντιπροσωπευτικότερο την αραχίδα την υπόγειο ή κοινά αράπικο φιστίκι (στην Κύπρο λέγεται φουστουκούδι). Καλλιεργείται σε μεγάλη έκταση στην Ινδία και σε χώρες της αφρικανικής ηπείρου κυρίως για τα σπέρματά της που περιέχουν έλαιο.
 Ένα δείγμα από μονοσέλιδα του 1965 :








Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Kill By Death!

Θα ξέρετε φυσικά πόσο κυνικός και αδυσώπητος εκτελεστής είναι ο μίστερ Grim Reaper. Και πολύ καλός επιχειρηματίας επίσης !
 Από εδώ : http://www.sinfest.net/index.php

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Homo Animatus

Μήπως θέλετε να δείτε κάποιους ήρωες των παιδικών μας χρόνων "από μέσα";
Ο Κορεάτης καλλιτέχνης Hyungkoo Lee έχει δημιουργήσει μια σειρά σκελετών γνωστών κόμικ χαρακτήρων και κινουμένων σχεδίων (Homo Animatus).
Χρησιμοποιεί ρητίνη, ράβδους αλουμινίου, σύρματα από ανοξείδωτο χάλυβα, ελατήρια, και λαδομπογιά. Σας παρουσιάζω κάποια από αυτά τα έργα: Canis latrans Animatus (Wile E. Coyote), Animatus Geococcyx (Roadrunner), Lepus Animatus (Bugs Bunny), Felis Catus Animatus (Τομ), Mus Animatus (Jerry ), Anas Animatus (Donald Duck) και τα τρία ανίψια του, Animatus H, D και L (Huey, Dewey και Louie)