Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Matt Groening - Η ζωή στην Κόλαση

Από την σειρά του Matt Groening , την οποία ύστερα από 35 χρόνια,σταμάτησε επίσημα πέρυσι , απολαμβάνουμε τον διάλογο του ομοφυλόφιλου ζευγαριού η οποία ξεκινάει από την επιθυμία ενός παγωτού και αφού αμφισβητείται η απόλαυση του, στο τέλος εγκρίνεται πανηγυρικά
Η μαύρη κομωδία του Life in Hell λοιπόν:
 

KrazyKat - 100 χρόνια!

Στις 13 Οκτωβρίου κλείσαμε 100 χρόνια από την εμφάνιση του Krazy Kat .
Ένα αμερικάνικο στριπ αμερικάνικης εφημερίδας που δημοσιευόταν από το 1913 έως το 1944 και αποτελεί μαζί με κάποια άλλα την απαρχή της ιστορίας των κόμικς όπως τα γνωρίζουμε στις μέρες μας. Οι τρεις ήρωες (σκύλος, γάτος,ποντίκι) ήταν σε μόνιμη αντιπαράθεση μεταξύ τους, στο σπάνιο απόσπασμα όμως που δημοσιεύω, το έχουνε ρίξει στον χορό. Η δύναμη της μουσικής:
 KrazyKat - 31 Μαρτίου 1941

Έχει και εικόνες; Ω!

Σε αυτή την ωραία μονοσέλιδη ιστορία κάποιος ανακαλύπτει τα κόμικς.
Και δεν τα δίνει με τίποτα. Ούτε για ένα σολάριουμ!
©1983 Joost Swarte — Complete Your Collection

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Dink Siegel

O Dink Siegel (American, 1910-2003) είναι ικανότατος στην απόδοση των χρωμάτων και στις καμπύλες των γυναικών. Ένα δείγμα από την δουλειά του που δημοσιευόταν την δεκαετία του 60 στο Playboy έχω συκεντρώσει εδώ :











Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ

Ο μύθος του Ορφέα αποδίδεται υπέροχα σε αυτό το σπέσιαλ τεύχος του Sandman στο οποίο ο μάγος Neil Gaiman παρουσιάζει τον Dream ως πατέρα του.
Κατεβάστε και διαβάστε το έστω και ψηφιακά.
Ψυχαγωγία με όλη τη σημασία της λέξης.
Η σελίδα παρμένη από το τεύχος δείχνει τον Ορφέα να επιχειρεί με το τραγούδι του να σιγκινήσει τον Άδη και την Περσεφόνη προκειμένου να του επιτρέψουν να πάρει μαζί του την σύζυγό του Ευρυδίκη στον πάνω κόσμο. Ήταν ο μόνος που τα κατάφερε με την μουσική του όπως άλλωστε είχε κάνει και στην Αργοναυτική εκστρατεία με τις Σειρήνες!
Σκέφτομαι ότι για να παίξει πιο δυνατά και να καλύψει το τραγούδι των σειρήνων ίσως τον καθιστά τον πρώτο πάνκ της μυθολογίας. :-)

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Chappatte

Ο Patrick Chappatte είναι ένας ελβετο-λιβανέζος βραβευμένος γελοιογράφος κυρίως της διεθνούς πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας. Αναζητήστε την δουλειά του στο διαδίκτυο αφού πάρετε πρώτα μια γεύση της δουλειάς του από εδώ:



Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Τι συμβαίνει στον κόσμο σήμερα;

Τι συμβαίνει στον κόσμο σήμερα;
Μια αισιόδοξη ματιά του Peter Kuper από το οπισθόφυλλο του Drawn and Quarterly #9, που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1992.
Δεν έχουν αλλάξει και πολλά από τότε ε;

Beetle Bailey

Το Beetle Bailey (που ξεκίνησε στις 4 Σεπτεμβρίου 1950) είναι ένα αμερικάνικο κόμικ στριπ που δημιουργήθηκε από τον σκιτσογράφο Mort Walker. Διαδραματίζεται κυρίως σε ένα φανταστικό στρατόπεδο των Ηνωμένων Πολιτειών και  είναι ένα από τα παλαιότερα κόμικς που εξακολουθεί να παράγεται από τον αρχικό του δημιουργό.
Με το πέρασμα των ετών, ο Mort Walker επικουρείται από (μεταξύ άλλων) τους Jerry Dumas, Bob Gustafson, Frank Johnson καθώς επίσης και από τους γιους του Walker, Neal, Brian και Greg Walker. Στον τελευταίο πιστώνεται σήμερα η σειρά.

Mortadelo y Filemon

Έναρξη της ιστορίας "ΟΙ ΒΟΜΒΙΣΤΕΣ" των ΑΝΤΙΡΙΞ & ΣΥΜΦΩΝΙΞ
Κείμενα και εικονογράφηση : F.IBANEZ
Mετάφραση από τα ισπανικά : NZVION
Αρχικός τίτλος
Mortadelo y Filemon-Los Bomberos (1979)
Με τον τίτλο Αντιρίξ και Συμφωνίξ φέρεται μία από τις δημοφιλέστερες σειρές ηρώων κόμιξ της Ισπανίας.Στην Ελλάδα κυκλοφορούν μόνο κόμιξ με θέματα από τη ζωή των δύο ηρώων οι οποίοι είναι πράκτορες της Μυστικής Κρατικής Υπηρεσίας (Τ.Ι.Α), άλλοτε επιστήθιοι και άλλοτε άσπονδοι φίλοι μεταξύ τους.
Περισσότερα:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mort_%26_Phil