Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Benito Jacovitti-Baby Rocket (1963)

Το Baby Rocket είναι ένα κομικ στριπ του Benito Jacovitti, που δημοσιεύθηκε σε συνέχειες στο εβδομαδιαίο περιοδικό Il Giorno dei Ragazzi σε 30 επεισόδια :από την Δευτέρα, 4 του Φεβρουαρίου 1963 μέχρι την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, 1963.
 O Baby Tarallo είναι ένας απένταρος γκάνγκστερ της Νέας Υόρκης, ο οποίος, προκειμένου να βγάλει λίγα χρήματα, δέχεται μια δύσκολη αποστολή δολοφονίας.Η αποστολή φαίνεται απλή μα θα είναι πολύ αργά για να κάνει πίσω, όταν συνειδητοποιήσει τελικά ότι έχει μπλέξει σε μια πραγματικά επικίνδυνη υπόθεση.
Στο επεισόδιο υπάρχουν πολλές ανατροπές και αναταράξεις ώσπου ο ήρωας μας πετάγεται από ένα αεροπλάνο σε ένα καυγά και βρίσκεται να πέφτει στο κενό.... Κατά τη διάρκεια της πτώσης του, αγκιστρώνεται από ένα διαστημικό σκάφος μιας μυστικής αποστολής της NASA, με προορισμό τη σελήνη.  Φτάνοντας στο φεγγάρι  με κάπως παράδοξο τρόπο, βάζει ως στόχο του να επιστρέψει στην μητέρα γη με κάθε τρόπο.
 Σε αυτή την περιπέτειά του ο Tarallo θα βρεθεί και σε άλλους πλανήτες συναντώντας τους πιο παράξενους κατοίκους οι οποίοι θέλουν να τον εκνευρίσουν να τον συλλάβουν...να τον εξωντώσουν!Ωστόσο κάποια στιγμή φτάνει στην γη αλλά όχι του καιρού του αλλά του έτους 3527

Η συνέχεια αλλά και όλο το κομικ αποτελεί ένα σουρεαλιστικό ντελίριο επιστημονικής φαντασίας και έξοχου σκίτσου. 
Ένα απόσπασμα με τον ήρωα που προσπαθεί να επικοινωνήσει με τους κατοίκους της σελήνης:


Απολαύστε και μερικές σελίδες από το πρωτότυπο:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου