Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Είναι ένας γυναικείος κόσμος! (1952)


 It's A Woman's World!
Ναι υπήρξε μια εποχή που οι γυναίκες είχαν αναλάβει τις "σοβαρές" δουλειές και οι άντρες τα οικιακά. Αλλά ήταν μόνο ένα μικρό δυσάρεστο διάλειμμα στην μακροχρόνια ηγεμονία των ανδρών.
Μάλιστα οι γυναίκες εκεί το 33ο αιώνα είχαν υιοθετήσει για τις στρατιωτικές σχολές τους καυτά σορτς και δικτυωτά καλτσόν. Τα δυο τελευταία πάνελ δίνουν το τελειωτικό χτύπημα σε αυτή την κατά τα άλλα συμπαθητική ιστορία επιστημονικής φαντασίας ακόμα και αν τηρήσεις τις αναγκαίες αποστάσεις από τις  σεξιστικές αντιλήψεις της εποχής.
Με την επιστροφή στη Γη, ο Γκρεγκ αντιμετωπίζεται σαν ήρωας. 
Τώρα, θα περίμενε κανείς ότι ο ηρωισμός του Greg θα ήταν ένα μεγάλο βήμα προς την ισότητα των δύο φύλων. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει: Αντ 'αυτού, αποκαθίσταται το πατριαρχικό status quo, με τις γυναίκες να επιστρέφουν στις θέσεις υποταγής που τους ταιριάζουν ενώ οι άνδρες επιστρέφουν στους κυρίαρχους ρόλους τους. Η Κάπτεν Στέλλα μάλιστα φαίνεται ιδιαίτερα ευχαριστημένη στο τέλος που αποδεσμεύεται επιτέλους από το ζυγό της ηγεσίας!
Τόσο δύσκολο ήταν στα φίφτις να οραματιστεί ο συγγραφέας μια κοινωνία ισότητας;
Το 1971 στο (From Beyond the Unknown 13) όπου επανεκδόθηκε η ιστορία, υπήρξαν όπως αναμενόταν γράμματα αναγνωστών με κατακρίσεις.
Πρώτη δημοσίευση
Mystery In Space #8 (June-July 1952) (DC Comics)
Σενάριο:  John Broome [as John Osgood]
Μολύβια: Bob Oksner
Μελάνια: Bernard Sachs
Επανεκδόσεις:
From Beyond the Unknown (DC, 1969 series) #11 (June-July 1971)
Mysteries in Space: The Best of DC Science Fiction Comics 
(Simon and Schuster, 1980 series) #[nn] (October 1980)









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου